ÄNGELHOLM OUTDOOR

Sommartid är Ängelholm den idealiska platsen för er som älskar sol, bad och  rörelse. I denna miljö verkar ett event som Ängelholm Outdoor – en turnering som genomsyras av sol, bad och festivalkänsla. 

Ängelholm Outdoor har vuxit från en idé till att vara marknadsledande i Sverige och storleksmässigt den största turneringen av sitt slag i världen. Resan har så långt tagit fem år och än finns det en enorm utvecklingspotential i hela konceptet Ängelholm Outdoor. Turneringen har vuxit sig stark framför allt på ungdomssidan. Något som är helt unikt sett till de mätbart godkända konkurrenterna. Detta har gjorts genom god marknadsföring och ett mycket välskött arrangemang år efter år. 

Turneringen samlar nu deltagare från hela Sverige samt våra nordiska grannländer. 

Med en blick in i framtiden står turneringen för flera spännande utmaningar. En är att fortsätta den positiva tillväxten vad gäller antal lag från år till år, under kontrollerade former med en styrd utveckling.  


STÄNDIGT VÄXANDE

2013 års turnering var 255 lag anmälda och antalet dam- och flicklag närmare 40%, vilket är unikt för en mixad turnering. 2013 startade vi upp klasser för stående handikapp, knattar med ett otroligt bra gensvar. 

2014 anslöt sig klasserna rullstol, oldboys och oldgirls. 2014 besöktes eventet av ca 15 000 åskådare och 5 000 deltagare, varav 30% bokade boende i kommunen.   

2015 deltog 350 lag från Trelleborg i söder till Umeå i norr. 

2016 firar Ängelholms stad 500 år och turneringens målsättningen var att nå 500 lag och erbjuda ett festivalområde som erbjuder någonting för alla. Hela 505 lag kom till spel och en galen vision om att vara fler lag än Gothia Cup Innebandy förverkligades. 

2017 utökade vi med klassen P 17 och F 17 och satsar på ytterligare kvalitet för våra turneringsdeltagare, publik och övriga intressenter. 

2018 firade turneringen 10 år på bästa tänkbara vis. I ett fantastiskt väder kom hela 541 lag till spel och arenan utökade till 8 banor.

2019 slog vi för 11 året i rad deltagarrekord, det kom 602 lag till start. 

2020 och 2021 har turneringen tvingats ställa in pga. Covid-19 och dess konsekvenser.

2022 var turneringen återigen up and running. Det efter den så oönskade pandemi som slog hårt på många av oss. Lite nya inslag som Foodcourt med bl.a. Holy Smoke presenterades, även en turneringstisha till alla lagen, egna bussar från Ängelholm ut till arenan samt att samtliga deltagare har en försäkring genom Folksam. 2022 blev en fantastisk turnering trots alla tunga sviter från pandemin.

2024 ....... Välkomna :-)